קהילת "ואהבת" – קהילה ישראלית שוויונית שוהם, היא קהילה מתפללת, המאמינה בשילוב בין המסורת היהודית ובין מציאות החיים המודרנית, ובזכותו של היחיד לעצב אורח חיים יהודי על בסיס של חוויה, לימוד ומחשבה.
הקהילה הרפורמית בשוהם הינה יוזמה של תושבי/ות שוהם אשר בקשו אלטרנטיבה רוחנית ודתית לאפשרויות הקיימות ביישוב.
לפני כבר יותר משמונה שנים החלו גישושים להקמת קהילה ונערכו תפילות בבתיהם של תושבים/ות. הקשר עם התנועה הרפורמית החל לפני שבע שנים ולראשונה הונהג מניין שוויוני בשוהם לרגל יום כיפור. גם בשנה אחרי נערך מניין שכזה ואט אט יותר ויותר אנשים בשוהם בחרו באפשרות הזו.
מטבע הדברים בישראל, ביסוס הקהילה בשוהם היה מורכב, אך לפני קצת יותר משש שנים, החלה הקהילה לפעול באופן מסודר וקבוע.
תפילות ואירועים לכל מעגל השנה, קבלות שבת קבועות פעמיים בחודש, טקסי מעגל החיים (טקסי בני/ות מצווה, חתונה, קבורה), בית מדרש קבוע, אירועי תרבות פתוחים לכל היישוב, ציון מועדים מיוחדים כמו "שבת גאווה",חג הסיגד וכו'. פעילויות למען החברה, פעילויות התנדבותיות ושיתופי פעולה בתוך היישוב (קולנוע לב, יד משוהם, בתי הספר וכו') , פעילויות למען שיח בין דתי – ערבי יהודי, פעילות למשפחות ולנוער, משלחת בני נוער להתנדבות באוגנדה, משלחות נוער ומנהיגות מתנדבת לצורך הידוק קשרים עם קהילות רפורמיות בתפוצות – ובמיוחד הקהילות בממפיס ובניו ברונסוויק, הרחבת שורות צוות מנהיג מתנדב ומחוייב.
במשך כל השנים ההלו, גדלה צמחה והעמיקה הקהילה בשוהם, ופעלנו להמשך חיזוק הקול הפלורליסטי בשוהם.
לצד לחץ ציבורי בתוך שוהם ותמיכה של התנועה הרפורמית, וקהילות יהודיות בתפוצות, יחלנו לפחות מאבקים על עצם קיומנו ביישוב וכחלק מכך המשכנו לפעול ל"בית", ומבנה קבע – בית כנסת – ראוי עבור פעילותינו הענפה.
בסוף שנת 2019 בהנהגתו של ראש המועצה איתן פטיגרו, החליטה מועצת שוהם להיות קשובה לבקשות החוזרות והנשנות של ציבור באי ובאות קהילתנו, לנהוג בשוויון , והעניקה לקהילה את הזכות ל"מבנה קבע" בשוהם. ובכך הפכה להיות שוהם, המועצה המקומית, הראשונה בישראל ! אשר העניקה זכות לבניית בית כנסת רפורמי ללא התערבות של בג"צ – בית הדין הגבוה לצדק.
במקביל לתקופת הקורונה, והחזקת הקהילה בעולם משתנה, המשכנו לקדם את נושא מבנה הקבע , גויסו כספים לשיפוץ (המבנה שניתן לנו הינו קטן וישן), ולאחר תהליך קהילתי פנימי, הוחלט על העיצוב, נערכו שיתופי פעולה מרגשים עם הקהילה בממפיס, וחנכנו את בית הכנסת הרפורמי בשוהם ביולי 2021.
עם הפנים קדימה: אנו נמשיך להשמיע קול יהודי, פלורליסטי שוויוני ולפעול להעניק תחושה של "בעלות בית" על זהותם היהודית של תושבי/ות שוהם.